KRAKOW1

BUDIMPEŠTA – KRAKOW – BRATISLAVA
20.06. - 24.06.2019 5 DANA / 4 NOĆENJA
Vrijednost više: u cijenu uključeni lokalni vodiči i ulaznice!
Cijena po osobi: 2.400,00 kn
First minute cijena do 15.03.19: 2.300,00 kn
Popust za djecu do 12g., u sobi sa dvije odrasle osobe: 20%
Polasci: Pula, Pazin, Tunel Učka, Vrata Jadrana

Program putovanja:
1. dan 20.06.19 četvrtak: PULA - BUDIMPEŠTA
Polazak iz Pule u 04,00h i iz Pazina u 4,40h. Mogućnost ukrcaja na Tunelu Učka i Vrata Jadrana. Udobna vožnja prema Mađarskoj uz zaustavljanja po potrebi. Po dolasku u Budimpeštu odlazak do najviše točke grada, brda Gellért sa spomenikom Slobode i Citadele odakle se pruža panoramski pogled na Budimpeštu i Dunav. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i odlazak u hotel. Smještaj u hotel 3*. Kratko slobodno vrijeme za osvježenje. Susret s lokalnim vodičem. Razgled grada (autobusom i pješice) u pratnji lokalnog vodiča: Ribarska tvrđava, Kraljevska palača, Nacionalna galerija, Trg Heroja, Matijaševa crkva, Katedrala Sv. Stjepana, Parlament, Vaci ulica... Nakon razgleda slobodno vrijeme u centru grada. Noćenje.

2. dan 21.06.19 petak: BUDIMPEŠTA – WADOWICE – KRAKOW
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja u smjeru Poljske. Dolazak u mjesto Wadowice, rodni grad svetoga pape Ivana Pavla II. Šetnja gradom i posjet crkvi u kojoj se nalazi krstionica u kojoj je kršten Karol Wojtila, razgled rodne kuće i Muzeja Pape Ivana Pavla II. Slobodno vrijeme u gradu. U dogovoreno vrijeme nastavak vožnje prema Krakowu, gradu koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Smještaj u hotel 3*. Noćenje.
3. dan 22.06.19 subota: KRAKOW – WIELICZKA – KRAKOW
Doručak. Odlazak autobusom u Wieliczku, u posjet najvećem rudniku soli u Europi.  Povratak u Krakow, susret s lokalnim vodičem i odlazak u razgled grada: Barbakan Tvrđava, Crkva Svetog Florijana, Trg Matejki, Florijanska ulica, GLAVNI Glavni gradski trg – Rynek Główny – najveći trg u srednjovjekovnoj europi sa dva tornja katedrale Svete Marije izgrađene u gotičkom stilu – Najveći gotički oltar Europe. Glavna zgrada Jeglonskog sveučilišta – Collegium Maius, Kraljevska renesansna palača. Slobodno vrijeme u gradu za kupnju suvenira, fotografiranje. Noćenje.

4. dan 23.06.19 nedjelja: KRAKOW – AUSCHWITZ – BRATISLAVA
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do mjesta Oswiencim – mjesto u kojem se nalazi vjerojatno najpoznatiji koncentracioni logor drugog svjetskog rata – AUSCHWITZ BIRKENAU. Posjet logoru uz razgledavanje spomen muzeja i koncentracijskog logora u pratnji lokalnog vodiča. Nakon posjeta logoru, nastavak vožnje u smjeru Bratislave uz zaustavljanja po potrebi. Po dolasku u Bratislavu, smještaj u hotel 3*. Noćenje.

5. dan 24.06.19 ponedjeljak: BRATISLAVA – PULA
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u upoznavanje Bratislave. Odlazak do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km ), Mađarska (13 km ) i Slovačka. Slijedi razgled ostalih znamenitosti: Trg slobode, Napoleonova promatračnica, Katedrala Svetog Martina, Glavni trg, vjećnica, palača primacial, Hviezdoslavni trg, Vrata Svetog Martina.
Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak, shopping, samostalno istraživanje grada. U dogovoreno vrijeme okupljanje i polazak prema Istri. Dolazak kući u kasnijim večernjim satima.

Cijena po osobi: 2.400,00 kn
First minute cijena do 15.03.19: 2.300,00 kn
Popust za djecu do 12g., u sobi sa dvije odrasle osobe: 20%

U cijenu je uključeno: prijevoz turističkim autobusom; licencirani turistički pratitelj, lokalni vodiči za razglede prema programu: smještaj u hotelima 3* u ½ sobama na bazi 4 noćenja s doručkom; ulaznica za Papin muzej u Wadowicama; ulaznica za rudnik soli + stručno vodstvo; stručno vodstvo za posjet logoru u Auschwitzu, usluge prema programu, polica osiguranja u slučaju otkaza putovanja, razgledi prema programu, organizacija puta, jamčevina putovanja, pdv.
U cijenu nije uključeno: piće za vrijeme obroka, troškovi osobne prirode, Polica INO putnog zdravstvenog osiguranja, polica osiguranja od otkaza putovanja, sve što nije navedeno pod cijena uključuje!
Doplata za 1/1 sobu: 480,00 kn

Napomena:
• cijena putovanja formirana je na bazi od min. 40osoba
• OBAVEZNI VAŽEĆI PUTNI DOKUMENTI: OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA
• preporučamo policu INO zdravstvenog osiguranja ( 24kn po osobi po danu za mlađe od 70g i oko 45kn po osobi po danu za osobe starije od 70g.)
• prilikom rezervacije potrebno je dostaviti slijedeće podatke: ime i prezime putnika i datum rođenja
• rezervacije se primaju najkasnije do 20.05.2019
• Mogućnost plaćanja: gotovinski: prilikom rezervacije 30%, ostatak 15 dana prije polaska na put
• kartično plaćanje: American Express u 6 rata ili Diners karticama u 12 rata
• Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o.
• Polica jamčevine uplaćena kod Croatia osiguranja.

Valuta u Slovačkoj je euro 1€ - cca 7,40kn)
Valuta u Poljskoj je poljski Zloty ( PLN ) –  ( 1 Zloty je cca 1,8kn )
Valuta u Mađarskoj je Forinta ( HUF ) – 1 euro je cca 312 forinti.

Rezerviraj!