Prag3

Češka rapsodija u 4 dana
28. - 31.03.2019 4 dana / 3 noćenja s doručkom
Dvorac Lednice ~ Škoda tvornica i muzej ~ posjet pivovari

Brno - Dvorac Lednice - Prag - Mladá Boleslav - Plzen


Cijena po osobi: 1.890,00 kn
First minute cijena do 15.02.2018: 1.790,00 kn
Vrijednost više: uključene ulaznice i lokalni vodiči!
Polasci iz Pule, Pazina, Baderne i GP Kaštel

 Posjetite zanimljive gradove i znamenitosti UNESCO-a, saznajte tajne čeških dvoraca, ali i vrsnih pivovara, upoznajte Škodine profesionalce... doživite Češku, vitejte přátelé !

 


1. dan 28.03.2019, četvrtak: Južna Češka - Dvorac Lednice, Brno
Polazak iz Pule u u 3,00h (parking Konzuma – ex Mercatora) i iz Pazina u 3,40h (Etradex). Mogućnost ukrcaja u Baderni i GP Kaštel. Udobna vožnja u smjeru Češke, preko Slovenije i Austrije uz zaustavljanja po potrebi. U samo par minuta vožnje nakon ulaska u Južnu Češku, povijesnu pokrajinu Moravsku, prvo što ćemo posjetiti je bajkoviti dvorac Lednice, izgraden za vrijeme višestoljetne vladavine obitelji Liechtenstein. Dvorac Lednice je dio Lednice-Valtice kompleksa, tik uz same Karpate i na granici triju država, cijeli krajolik zaštićen je i uvršten na popis UNESCOVE svjetske baštine, jedinstvene prirodne, povijesne i kulturne vrijednosti.
Sa svojim velelebnim prostorijama i prostranim vrtovima u versajskom stilu, engleskim parkovima i umjetno stvorenim ribnjacima ovaj veličanstveni prirodni prostor, kojim dominiraju dvorci iz 16. stoljeća, naziva se i najljepšim vrtom Europe. Rado je posjećivano odredište domaćih i stranih gostiju, kao i romantično mjesto za prosidbe, vjenčanja, snimanja bajki i filmova. Nakon obilaska dvorca uz stručno vodstvo, te slobodnog vremena za šetnju vrtovima nastavljamo putovanje prema prijestolnici Moravske i drugom najvecem gradu Češke. Dolazak u Brno u popodnevnim satima. Slijedi razgled grada koji ima mnogo atrakcija, od habzburških rezidencija, opera, koncertnih sala, pa sve do ikona funkcionalističke arhitekture. Brno još nazivaju gradom po mjeri čovjeka - grad bez žurbe i gužve, idealan za one koji vole piće, povijest i zabavu. Smještaj u hotel 3* uz slobodno vrijeme za odmor ili samostalan odlazak u večernju šetnju Brnom. Noćenje.

2. dan 29.03.2019, petak: Srednja Češka - Mladá Boleslav: posjet tvornici i muzeju legendarne Škode, glavni grad Češke - Prag
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom u Mladu Boleslav, mjestu poznatom po jednoj od najvećih tvornica motornih vozila koja danas broji 20.000 zaposlenika, što je čini savršeno organiziranim sustavom tehnike, tehnologije i ljudi. Tvornicom će nas provesti stručno osoblje i upoznati nas sa današnjim načinom rada. No o vizijama prvih osnivača, kao i o povijeti doznati cemo više u Škodinom muzeju, gdje se nalaze prvi modeli Škode, čuti kako je sve počelo i kako je sada te vidjeti nove izložbene modele vozila koji pričaju o planovima ove svjetski poznate kompanije. Nastavak vožnje do Češke prijestolnice, dolazak u Prag u kasnijim popodnevnim satima. Smještaj u hotel 3*, kraći odmor te zajednički odlazak u orijentacijsku šetnju centrom grada s pratiteljem putovanja. Slobodno vrijeme u gradu. Noćenje.

3. dan 30.03.2019, subota: Zlatni i magični Prag
Doručak. Odlazak u razgled Praga. Današnji grad rezerviran je u potpunosti samo za Prag. Nakon doručka sastanak sa lokalnim vodičem koji će nas provesti najpoznatijim znamenitostima poput Hradčana - Veliki kompleks Praškog dvorca (Pražský hrad) na Maloj strani, na brdu Hradčani na lijevoj obali Vltave, nasuprot Praškom starom gradu, vjekovima je bio rezerviran samo za vladajuće slojeve. Danas je otvoren za posjete i ovdje se mogu vidjeti Kraljevska palača, Loreto, Katedrala sv. Vida...Zlatna ulica...Nastavljamo razgled prelaskom preko Vltave najstarijim praškim mostom - Karlovim i dolazimo do Starogradskog trga s astronomskim satom, okružen prekrasnim zgradama i palačama.
Naš razgled uz stručno vodstvo završiti ćemo dolaskom na Václavske namesti, gdje simbolično stoji Sv.Václav na svom konju dok iza njega štit mu pruža jedna od najljepših zgrada Praga, fantastični Muzej gada. Svoju nam priču na ovom trgu pričaju povijesne ličnosti poput hrabrog studenta Jana Palacha, dok uz rubove trga nas zovu brojne trgovine, galerije, kafici, pivnice pune novih priča....
Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme, koje možete provesti odlaskom na ručak, u kupovinu, posjetom muzeja ili brojnih galerija koji pričaju o povijesti i praškim legandama, ili možete uživati u romantičnoj vožnji brodom po Vltavi, tijekom koje ćete doživjeti prekrasan pogled na praški dvorac (Hradčany), brojne mostove, operu, Rasplesanu zgradu... Preporučamo prošetati do Prašne brane i Židovske četvrti, koja se nalazi takoder u centru grada.
Večernji program možete nastaviti odlaskom u tradicionalnu češku pivnicu, jazz club, Rock cafe ili neki drugi poznati noćni klub, gdje zabave uvijek ima. No, i jednostavna šetnja noćnim Pragom dovoljna je za doživjeti magični grad i uživati u njegovim srednjevjekovnim uličicama, kuda su hodali i stvarali povijest mnoge poznate ličnosti poput N. Tesle, W.Amadeusa ili F. Kafke. Povratak u hotel, nocenje.

4. dan 31.03.2019, nedjelja: Zapadna Češka - Grad najpoznatijeg češkog piva - Plzen
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavljamo naše putovanje u smjeru Plzeňa, 4. grad po veličini, koji se nalazi u zapadnoj Bohemiji. Tu se isprepliću različite kulture i povijesna razdoblja koja su ostavila svoj trag kroz zgrade, tvornice, katedralu, sinagogu...Do nedavno industrijski grad, 2015. grad kulture a danas moderni grad koji je u razvoju. Ali jedna se stvar nije promijenila: pivo je i danas usko povezano s imenom grada. "Pilsner Urquell" ubraja se među najpoznatija piva u cijelome svijetu.
Velike skupine posjetitelja prolaze prostranim objektima pivovare i obilaze povijesne podrume. Godišnje kroz pivovaru prođu brojni posjetitelji. Duboko ispod zemlje o proizvodnji piva pričati će nam jedan od vodiča pivovare. Kako kažu, pivo nije samo napitak: "Pivo povezuje narode, neovisno o granicama.
Sve to ćemo doživjeti prilikom razgleda najpoznatije pivovare u Češkoj i svijetu, uz nezaobilaznu degustaciju piva, ali i mogucnost ručka u njihovom restoranu ili kupovine piva u njihovoj trgovini.
Nakon razgleda slijedi polazak u smjeru Hrvatske uz zaustavljanja po potrebi. Dolazak u Istru u kasnim večernjim satima.

Cijena po osobi: 1.890,00 kn
First minute cijena do 15.02.2018: 1.790,00 kn
Popust za djecu do 12g., u sobi sa dvije odrasle osobe: 20%


U cijenu je uključeno: prijevoz turističkim autobusom, jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Brnu u dvokrevetnoj sobi, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Pragu u dvokrevetnoj sobi, razglede kako su navedeni u programu, lokalni vodič za razgled Praga, ulaznicu + stručno vodstvo u dvorcu Lednice, ulaznica + stručno vodstvo u tvornici i muzeju Škoda, ulaznica i degustacija piva u pivovari u Plzenu, licencirani voditelj putovanja, organizacija putovanja, polica jamčevine putovanja, PDV.

U cijenu nije uključeno: osobni troškovi, sve što nije navedeno pod " U cijenu je uključeno", police putnog inozemnog zdravstvenog osiguranja i osiguranje od otkaza putovanja

Doplata za 1/1 sobu: 400,00 kn

PREPORUČAMO da si svaki putnik napravi policu INO putnog osiguranja (cca 24,00kn po osobi/dan) i policu osiguranja od otkaza putovanja (cca 50,00kn po osobi/jednokratno)


Napomena:
• cijena putovanja formirana je na bazi od min. 30 osoba, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na uvećanje cijene.
• Način plaćanja: prilikom rezervacije 30% od ukupne cijene putovanja, ostatak 20 dana prije polaska ili kartično plaćanje: American Express do 6 rata, Diners card do 12 rata bez kamata.
• za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
• Valuta plaćanja u Češkoj: Češka kruna
• svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

 

Rezerviraj!

Odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o.,
• Polica jamčevine putovanja uplaćena u Croatia osiguranju!