melbourne

VELIKA AUSTRALSKA TURA
Putovanje zrakoplovom Australija
18.02.-03.03., 11.-24.03.,
21.10.-03.11., 18.11.-01.12.
30.820 kn min. 20 putnika
33.130 kn min. 15 putnika
35.540 kn min. 10 putnika
Polazak iz Zagreba


1. DAN: ZAGREB/VENECIJA – ABU DHABI – MELBOURNE let
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke Venecije. Prijava na let u 12.00 sati u Abu Dhabi, gdje je dolazak predviđen u 20.00 sati. Po dolasku slijedi nastavak leta u 22.15 sati prema Melbourne-u s dolaskom u 18.45 sati (lokalna vremena). Po dolasku, transfer do hotela i smještaj.

2. DAN: MELBOURNE noćenje
DOLAZAK U MELBOURNE
Dolazak u Melbourne u poslijepodnevnim satima. Transfer do hotela i smještaj.

3. DAN: MELBOURNE, doručak ,noćenje
SPORTSKI MELBOURNE
Odlazak u razgledavanje grada kojeg krase brojni parkovi, muzeji, botanički i zoološki vrtovi. Melbourne je sportski grad koji često organizira brojne sportske turnire kao što su Grand Slam i Formula 1. Obilazak talijanske četvrti Carlton, stadiona Olimpijskih igri održanih 1956. godine, rijeke Yarra, stanice Spencer, gradske vijećnice i vrtova Fitzroy. Slobodno vrijeme u popodnevnim satima, povratak u hotel i noćenje.

4. DAN: MELBOURNE I PHILIP ISLAND doručak, večera, noćenje
MELBOURNE I PINGVINI
Nastaviti ćemo s obilaskom grada. Posjet gradskoj tržnici Victoria Market i šetnja do plaže boemske četvrti St. Kilda. Poslijepodne slijedi odlazak na poludnevni izlet do Philip Islanda. Posjetiti ćemo farmu Churchill Island i doznati kako su živjeli prvi doseljenici. Nastavak do Koala Konzervatorskog Centra i susret s najsimpatičnijim australskim životinjama. Kasni ručak/večera na putu. Dan ćemo privesti kraju posjetom Penguin Parade Visitor Centre, gdje ćemo uz zalazak sunca promatrati pingvine. Povratak u Melbourne.

5. DAN: MELBOURNE – VELIKOOCEANSKA CESTA (GREAT OCEAN ROAD) doručak, ručak, noćenje
VELIKOOCEANSKA CESTA I 12 APOSTOLA
Nakon ranog doručka slijedi odlazak na cjelodnevni izlet poznatom velikooceanskom cestom “Great Ocean Road“ do znamenitih 12 apostola. Promatrati ćemo veličanstvene monolite i diviti se snazi mora. Uživati ćemo u pogledu na australsku periferiju. Biti će vremena za brojne fotografije, kratke šetnje i slušanje priča o nasukanim brodovima. Ručak na putu. Povratak u hotel i noćenje.

6. DAN: MELBOURNE – CAIRNS doručak, noćenje
LET U CAIRNS
Cairns se nalazi u saveznoj državi Queensland i jedan je od najsunčanijih australskih destinacija. Zbog izvrsne lokacije, pruža mogućnost odlaska na do znamenitog Velikog koraljnog grebena. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

7. DAN: VELIKI KORALJNI GREBEN doručak, ručak, noćenje
KRSTARENJE GREAT BARRIER GREBENOM
Odlazak na cjelodnevni izlet do znamenitog Velikog koraljnog grebena gdje se većina koraljnih grebena nalazi na samo 4 metra ispod površine vode. Očekuje nas uzbudljiv dan, ronjenje među šarenim ribicama i koraljima… Na brodu buffet ručak, vožnja brodom koji ima prozirno dno. Doživjeti ćemo čudesni podvodni svijet. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme u večernjim satima.

8. DAN: CAIRNS – KURANDA doručak, noćenje
RUDARSKI GRAD KURANDA I ABORIDŽINI
Slobodan dan za samostalne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet vlakom u rudarski grad Kuranda. Izlet započinje nakon doručka prijevozom do željezničke postaje Freshwater i vožnjom muzejskim vlakom do starog rudarskog mjesta Kuranda. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Spust žičarom Skyrail do doline i jezera Caravonica i posjet kulturnom parku Tjapukai te kulturnom centru Aboridžina. Povratak u hotel kasno poslijepodne i noćenje.

9. DAN: CAIRNS – OLGAS – ULURU doručak, let, noćenje
UPOZNAJMO ABORIDŽINE
U jutarnjim satima slijedi transfer do zračne luke i let u Uluru, središte Australije. Vožnja do gorja Olgas i nacionalnog parka Kata Tjuta u blizini znamenitog i najvećeg kamenog monolita Uluru koji je građen od crvenog pješčenjaka. Ova drevna crvena stijena Aboridžinima je oduvijek bila sveto i mistično mjesto. Posjet kulturnom centru Aboridžina u kojem ćemo saznati nešto više o njihovoj kulturi. Dan ćemo privesti kraju fotografirajući boje monolita tijekom zalaska sunca.

10. DAN: OLGASI – ULURU – SYDNEY doručak, noćenje, let
ULURU – SVETA PLANINA
Odlazak na izlet u ranim jutarnjim satima do podnožja Ayers Rocka. Mogućnost uspona na vrh i uživanje u pogledu na izlazak sunca. Neko ćemo vrijeme provesti u šetnji oko monolita, a zatim otići do Mititjulu pećine gdje ćemo razgledati brojne slike i zapise Aboridžina. Slijedi prijevoz do zračne luke i let u Sydney. Transfer do hotela.

11. DAN: SYDNEY doručak, noćenje
MONDENI AUSTRALSKI GRAD
Razgled ćemo započeti s obilaskom najstarije četvrti Rocks i Circular Quay-a gdje ćemo saznati nešto više o povijesti grada. Šetnja do jedne od najpoznatijih australskih građevina Sydney Opera House s pogledom na Harbour Bridge. Vožnja kroz Chinatown, Darling Harbour i središte noćnog života Kings Cross, a za kraj obilazak jedne od najljepših svjetskih plaža, Bondi Beach. Slobodno poslijepodne za uživanje u gradskoj atmosferi.

12. DAN: PLAVE PLANINE doručak, noćenje
PROSTRANE ŠUME EUKALIPTUSA
Izlet do Plavih planina (Blue Mountains). Najprije ćemo posjetiti Wildlife park, stanište brojnih australskih životinja kao što su klokani, koale, emui i razne ptice. Nastaviti ćemo slikovitim krajolikom do područja Blue Mountains, koje se prostire na gotovo 250.000 hektara s bogatom florom i faunom, šumom eukaliptusa i prekrasnim liticama. Spoznati ćemo geološki sastav i povijest, diviti se slapovima te znamenitim stjenama pod nazivom "Tri sestre" s panoramskim pogledom na dolinu Jamieson. Po želji uz doplatu vožnja panoramskom željeznicom (kroz stijene i prašumu) koja slovi za najstrmiju na svijetu te predstavlja pravi doživljaj. Poslijepodne povratak u Sydney.

13. DAN: SYDNEY – ABU DHABI doručak, let
NASTAVAK S RAZGLEDOM GRADA
Nastavak s upoznavanjem grada. Predlažemo posjet atraktivnom akvariju ili uživanje na plaži Bondi beach. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na prekrasno krstarenje zaljevom ili razgled unutrašnjosti Sydney Opera House. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let u 16.20 sati u Abu Dhabi gdje je dolazak predviđen u 23.55 sati.

14. DAN: ABU DHABI – VENECIJA/ZAGREB
Slijedi nastavak leta u 02.30 sati iz Abu Dhabija prema Veneciji, gdje je dolazak predviđen u 06.40 sati. Mogućnost organiziranog transfera (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi:
30.820 kn min. 20 putnika
33.130 kn min. 15 putnika
35.540 kn min. 10 putnika

Zrakoplovne pristojbe: 3.750 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.990 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 3* na osnovi noćenja s doručkom, ostali obroci prema programu, sve izlete i razglede prema programu, ulaznice prema programu (osim gdje je navedeno po želji uz doplatu), prijevoze prema programu, Palminog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3.750 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 5.990 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 60 EUR (odrasli i djeca), viza (eVisitor viza - subclass 651), osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 60 EUR (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

 

Rezerviraj