firenca advent

Predbožićna Firenca
21.12.-23.12.18.
3 dana/ 2 noći
CIJENA: 1200 kuna
Polazak: Pula, Pazin, tunel Učka i Rijeka

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Firenzu, jedan od najljepših talijanskih gradova umjetnosti, nekadašnjeg sjedišta obitelji Medici. Smještaj u hotel s 3*. Odlazak u grad s našim pratiteljem. Predlažemo šetnju preko Ponte Vecchia u Trasarno gdje ćemo fakultativno razgledati vrtove Boboli i Palaču Pitti. U večernjim satima slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN Doručak. Odlazimo na poludnevni pjašački razgled Firenze, grada koji je u razdoblju od 13. do 16. stoljeća predstavljao kolijevku nenadmašne umjetničke i intelektualne aktivnosti. Krećemo pješice kroz najstrožu srednjevjekovnu jezgru: Piazza della Signoria svojevrsni muzej na otvorenom s kopijama Michelangelovog Davida i Donatellovog Firentinskog lava. Trg okružuju prekrasne Loggia della Signoria, Pallazzo Vecchio i nenadmašna galerija Uffizi. Katedrala Santa Maria del Fiore, remek djelo Bruneleschia u kojoj će oni najhrabriji moći doživjeti Firenzu s vrha kupole (464 stepenice), Giottov toranj i Battistero (krstionica), Nastavljamo do Capelle Medicee grobnice obitelji Medici, remek djela Michelangela Bunarottia. Ostatak popodneva individualne razglede ili shopping (preporučamo slikoviti trg San Lorenzo). Noćenje.

3. DAN Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne posjete muzejima i galerijama, a osobito preporučamo posjet Galeriji Uffizi. Napuštamo Firencu popodnevnim satima. U Rijeku i Pulu se vraćamo u večernjim satima.

CIJENA: 1200 kuna
Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3*, razglede po programu, usluge voditelja putovanja, usluge lokalnog vodiča, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice i stručna vođenja u muzejima, crkvama i galerijama. Palazzo Uffizi €20 (preporučujemo prethodnu rezervaciju putem interneta); Capelle Medicee €15; Duomo €10 (NAPOMENA: cijene ulaznica navedene su informativno i mogu biti podložne promjenama).

DOPLATE: Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 4 - 6 € (po osobi/noć) – podložno promjenama. Jednokrevetna soba 300,00 kuna, Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.

Odgovorni organizator: Jadrotours

Rezerviraj...